PWG

Max Havelaar / Fairtrade

PWG heeft, samen met haar geselecteerde toeleveranciers, als eerste in Nederland werkkleding ontwikkeld en geproduceerd dat het Max Havelaar keurmerk mag dragen. De verwerkte katoen voldoet niet alleen aan de criteria van Max Havelaar, het is tevens biokatoen. 

Ook PWG draagt mee aan het duurzaam maken van onze wereld. 

Max Havelaar 

Het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade concentreert zich op arme katoenboeren in ontwikkelingslanden die onze steun hard nodig hebben. Koop producten die gemaakt zijn van Max Havelaar Fairtrade gecertificeerde katoen en je weet zeker dat de katoen is ingekocht volgens eerlijke handelsvoorwaarden bij kleine boeren in ontwikkelingslanden. Een eerlijke prijs stelt hen in staat de toekomst in eigen hand te nemen. Een eerlijke prijs creëert ruimte om zelf aan de slag te gaan met milieuverbeteringen en sociale vooruitgang. Het onafhankelijke Max Havelaar / Fairtrade keurmerk garandeert u dat de katoen in dit product gecertificeerd is volgens de internationale Fairtrade handelsvoorwaarden. 

Door het kopen van dit product, gemaakt met Fairtrade gecertificeerde katoen, draagt u bij aan betere leef- en werkomstandigheden van katoenboeren in ontwikkelingslanden en ondersteunt u bescherming van het milieu. 

Kijk op www.maxhavelaar.nl voor meer informatie.

H515KPSYNBiokatoen 

Biokatoen is natuurlijk geteeld zonder de grote hoeveelheden kunstmeststoffen, pesticiden en ontbladeringsmiddelen van de conventionele vervuilende katoenteelt. Bij conventioneel katoen raakt de bodem te snel uitgeput door het veelvuldig gebruik van bestrijdingsmiddelen en monoteelt. 

Voor de teelt van biokatoen daarentegen tracht men het natuurlijk evenwicht tussen mens en natuur te herstellen door het toepassen van onder meer: 

  • Wisselteelt (in dit geval afwisselend katoen, sojabonen, maïs en tarwe). Zo vindt de katoenplant opnieuw alle voedingselementen in een goed uitgebalanceerd grondstructuur. 
  • De toepassing van botanische plantenextracten: Met bijvoorbeeld extracten van het zaad en de bladeren van de bittere Neem-boom wordt ongedierte bestreden.
  • Schadelijke insectenpopulaties worden ook ingetoomd door het inschakelen van andere gunstige insectenpredatoren, zoals het lieveheersbeestje of de gaasvlieg. Ook krijgen de katoenboeren inzicht in de levensloop van schadelijke insecten en wanneer en hoe ze deze het beste kunnen bestrijden.

Bovendien komt de overschakeling naar biokatoen de gezondheid van de katoenboeren ten goede! Hectoliters pesticiden worden vermeden waardoor de locale bevolking niet meer wordt blootgesteld aan giftige stoffen. Dankzij de biologische landbouw verbetert de kwaliteit van het grondwater en het drinkwater voor mens en dier.

Noot: het afgebeelde artikel is gemaakt van een katoen-polyester mix. Het katoen is biologisch geteeld én gecertificeerd door Max Havelaar en tevens is er gebruik gemaakt van gerecyclede polyester.

Max Havelaar