Hoe belangrijk is ‘veilig werken’ in wereld van de brandweer? Binnen die wereld is PWG brandweerkleding toonaangevend.

Inzake de ontwikkeling en productie van brandweerkleding blijft PWG innoveren.
Brandweermensen zijn professionals; professionals die risico’s moeten nemen en die weten hoe daar mee om te gaan. Deze vakmensen werken in kwalitatief hoogwaardige brandweerkleding: de brandweerkleding van PWG bij uitstek. Onze kleding wordt ontwikkeld vanuit de dagelijkse praktijk. Dit wil zeggen dat we de adviezen van veiligheidskundigen en dragers verwerken in onze kleding. Daarnaast optimaliseren wij de veiligheid van onze brandweerkleding via samenwerking met specialisten en partners waarmee wij langdurige relaties onderhouden.

Catalogus Brandweerkleding

 

Know how: in- en extern
Wij combineren onze kennis en ervaring met de know how van onze partners DuPont® en Goretex®. Hun laboratoria staan ter beschikking van onze ontwerpers. U zult begrijpen dat alle kennis, de testuitslagen en de ervaringsrapportages worden toegepast in de doorontwikkeling van steeds veiligere brandweerpakken.

Alle brandweerkleding van PWG is gecertificeerd conform EN 469
Daarbij vermelden wij met trots dat de certificeringstrajecten volledig intern door onze eigen kwaliteitsafdeling worden uitgevoerd. PWG is een toonaangevende partij op het gebied van brandweerkleding en dat al voor meerdere decennia.

Zichtbaar veiliger
Onze brandweerkleding wordt vervaardigd uit materialen van hoogwaardige kwaliteit en kunnen indien gewenst voorzien worden van verschillende reflecterende strepen voor een optimale zichtbaarheid en veiligheid. De gebruikte materialen zijn onder andere Nomex®., Aramideblends, MIllenium, PBI. De thermische voering is vervaardigd uit Nomex-materiaal en de waterkering is van Goretex®.

Speciale mensen, speciale wensen
PWG heeft in de loop der jaren verschillende brandweerjassen, brandweerjacks, brandweerbroeken en brandweeroveralls ontworpen en gemaakt. Alle brandweerpakken worden ontwikkeld en geproduceerd naar de wensen en eisen van de korpsen. Extra portofoonzakken, dijbeenzakken en spreeksleutellusssen zijn voorbeelden van mogelijke opties. Sinds de invoering van CE-norm EN469, zijn er al meer dan 700 modellen ontworpen voor vrijwilligers-, beroeps- en bedrijfsbrandweerkorpsen in Nederland en Europa. PWG heeft zich toegelegd op het ontwikkelen van kleding naar wens van de gebruiker. Dit vindt veelal plaats in nauw overleg en samenwerking met deze gebruikers en dit alles ten dienste van een betere bescherming van de mannen en vrouwen in de vuurlinie.

Eigen ontwikkeling, productie en service
Als één van de weinige specialisten in Nederland op het gebied van brandweerkleding heeft PWG het volledige traject in eigen hand:

Ontwikkeling ontwerp, doorontwikkeling, aanmeten, maatwerk vinden intern plaats
Productie confectie en fabricage in eigen beheer en naaiatelier
Service

 

– ontzorging via voorraadbeheer
– online bestellen
– reiniging en reparatie

Alle kledingstukken op het gebied van brandweerkleding worden op maat van de drager gemaakt / aangepast.

Is uw interesse gewekt en wilt u meer weten?
Neem contact op via:

0113-213440
Contactformulier
info@pwg.nl.

Catalogus Brandweerkleding