MVO: visie en beleid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen / MVO is erg belangrijk en actueel en staat bij PWG Veiligheidskleding hoog op de prioriteitenlijst. Daarom hebben wij ons aangesloten bij het IMVO-convenant, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van het ministerie van Economische Zaken.

PWG is bewust bezig met het analyseren/verbeteren van onze activiteiten om de schade aan het milieu tot een minimum te beperken en voert dan ook een ‘MVO visie en beleid’. Bij alle investeringen en beslissingen wordt gekeken naar de maatschappelijke effecten en de meest duurzame oplossing van deze zaken.  Deze bewustwording gaat zelfs zo ver dat wij ook onze leveranciers beoordelen/selecteren op hun Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap.

Fairtrade en fabricage krijgen volle aandacht
Tijdens alle processen, ontwikkeling, fabricage en nazorg houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu en staat duurzaamheid voorop. Dit staat beschreven in ons milieubeleid.  In dit beleid staat onder andere dat we het aandeel bio-katoen (Fairtrade) en gerecycled polyester willen vergroten in onze kledingproductie. Onze productie in Polen is ook bewust bezig met ons milieubeleid, daarnaast maken ze geen gebruik van kinderarbeid en betalen ze hun medewerkers een eerlijk loon.

Leveranciers van stoffen en kledingstukken wordt gevraagd ons beleid te onderstrepen en artikelen te produceren op een eerlijke, milieuvriendelijke, duurzame en sociale manier.

Circulair model voor afgedragen kleding
PWG ontwikkelt duurzame kleding, een kledingstuk wordt, als het versleten is, niet weggegooid maar teruggenomen door PWG en dan wordt de kleding onder andere verwerkt tot vilt. Dit vilt gebruiken we als voering in onder andere jassen. Op deze manier geven wij kleding een tweede kans en wordt een circulair model gecreëerd.

Om de kwaliteit van onze producten en dienstverlening te borgen zijn we NEN-EN-ISO9001: 2008 gecertificeerd.

Alle producten voldoen aan de geldende CE-/EN-/NEN-normeringen. Daarnaast zijn we lid van diverse brancheverenigingen.

LED-verlichting en elektrische auto’s
In 2014 is ons bedrijf in Goes helemaal voorzien LED-verlichting. Dit leverde een energiebesparing op van 30%. De helft van ons wagenpark bestaat uit elektrische auto’s, ook dit gaf een enorme energiebesparing. Uiteraard wordt ons afval gescheiden. Plastic en papier/karton wordt 100% gescheiden. Resten stof en snijafval uit ons atelier (brandwerend en niet-brandwerend gescheiden van elkaar) worden verzameld en verwerkt in andere producten (bijvoorbeeld als zakvoering of als versteviging, of vervilt als voering).

Om het verpakkingsmateriaal te verminderen zijn verschillende afspraken met klanten gemaakt
Sommige zendingen worden verzonden in plastic kratten die geretourneerd worden. Andere klanten kiezen voor een wekelijkse zending met de verschillende bestellingen verpakt in verzameldozen. Daarnaast worden dozen zoveel mogelijk hergebruikt. Op deze manier is het gebruik van verpakkingsmateriaal met 25% verminderd. Het verpakkingsmateriaal zelf is vervaardigd van gerecycled verpakkingsmateriaal.

PWG heeft de werkwijze op kantoor drastisch aangepast:
• Wij versturen onze documenten zoveel mogelijk digitaal. (orderbevestigingen/facturen etc.)
• Wij vragen aan klanten en leveranciers alle gegevens zoveel mogelijk digitaal aan te leveren om papiergebruik te reduceren.

Naast het milieu levert PWG ook een bijdrage aan het welzijn van de mensen in en in de omgeving van ons bedrijf
We sporen onze mensen aan zich te ontwikkelen door het volgen van opleidingen en cursussen. Dit zijn in- en externe trainingen. Daarnaast stimuleren wij hen om hun taken zo goed mogelijk uit te voeren. We zorgen voor een goede werkplek en proberen het welzijn van de medewerkers te verhogen. PWG is ook een erkend leerbedrijf, zodat stagiaires het vak ook in de praktijk kunnen leren.

Sponsoring
Daarnaast zijn we ook sponsor van diverse sportclubs, verenigingen en andere instellingen in de buurt. Verder ondersteunen we lokale en landelijke goede doelen.  Alle aanvragen voor sponsoring/ondersteuning worden in behandeling genomen en eerst getoetst aan ons beleid en budget. We sponsoren bijvoorbeeld het Roparun-team “Worstel en kom boven”, waar twee van onze medewerkers actief lid van zijn.