PWG & MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

‘MVO’ loopt als een rode draad door onze bedrijfsvoering

Dat zie je aan onze Fairtrade licentie, de inzet van Biokatoen en gerecycled polyester in onze kleding en aan de LED-verlichting in ons pand en in het hergebruiken van restmateriaal. Zo maken wij van de restanten van onze stoffen draagtassen.

Download de folder

Max Havelaar / Fairtrade & PWG Veiligheidskleding

PWG ontwikkelde rond 2006 werkkleding die – als eerste in Nederland – het Max Havelaar-keurmerk mocht dragen. Wij hebben dit samen met enkele partners ontwikkeld en produceren ook vandaag nog volop kleding waarop het Max Havelaar-keurmerk prijkt. Inmiddels is het werken met deze Fairtrade producten letterlijk en figuurlijk verweven in onze werkwijze en bedrijfscultuur. Zo levert PWG haar bijdrage aan MVO en het verduurzamen van onze wereld.
Max Havelaar

Het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade focust op arme katoenboeren in ontwikkelingslanden die steun hard nodig hebben. Bij Max Havelaar Fairtrade gecertificeerd katoen weet je zeker dat de katoen is ingekocht volgens eerlijke handelsvoorwaarden bij kleine boeren in ontwikkelingslanden. Een eerlijke prijs stelt hen in staat de toekomst in eigen hand te nemen.

Biokatoen

Biokatoen is natuurlijk geteelde katoen zonder toevoeging van grote hoeveelheden kunstmeststoffen, pesticiden en ontbladeringsmiddelen die de conventionele katoenteelt inzet. Bij de conventionele teelt van katoen raakt de bodem snel uitgeput door bestrijdingsmiddelen en monoteelt.

Biokatoen voor evenwicht tussen mens en natuur

De teelt van Biokatoen beoogt een juist evenwicht tussen mens en natuur via:

  • wisselteelt (o.a. afwisselend katoen, sojabonen, maïs en tarwe)
  • toepassing van botanische plantenextracten
  • biologische bestrijding schadelijke insecten via o.a. lieveheersbeestjes en gaasvliegen.

1 + 1 = 3

Wij streven steeds verdere verduurzaming na t.a.v. onze producten en dienstverlening. Zo verwerken wij Biokatoen in een groot deel van onze assortiment. Ook maken wij gedragen werk- en veiligheidskleding voor zover mogelijk gereed voor recycling/hergebruik.

MVO: visie en beleid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen / MVO is erg belangrijk en actueel en staat bij PWG Veiligheidskleding hoog op de prioriteitenlijst. Daarom hebben wij ons aangesloten bij het IMVO-convenant, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van het ministerie van Economische Zaken.

PWG ondertekende een convenant ter verbetering van de prestaties op MVO-gebied.

Bezoek ook onze visie op MVO

Heb je vragen? Neem contact met ons op. We zijn je graag van dienst.