PWG Vlamboogkleding biedt bescherming tot 47 cal

In 2007 presenteerde PWG Veiligheidskleding de eerste High Energy Arc Kit. Deze kledingset voldoet aan de IEC 61482-1-1 met een ATPV (Arc Thermal Performance Value) 40 cal/cm2. En IEC61482-1-2 klasse 2. Inmiddels ontwikkelden we één en ander door tot een pak dat tot 47 cal bescherming biedt en dat slechts de helft van het oorspronkelijke pak weegt.

De vlamboog kledingset bestaat uit een jack, broek, hoofdkap en handschoenen.
De aanleiding voor de ontwikkeling van deze kleding was een vraag van veiligheidsdeskundigen vanuit DuPont ®™ Duitsland. Uit hun risico-analyse en berekeningen volgens IEEE 1584 bleek dat bij bepaalde schakelwerkzaamheden een vlamboog zou kunnen ontstaan van maximaal 40 cal/cm2. Een dergelijke vlamboog kan zeer ernstige verbrandingen veroorzaken en daarom was een volledige bescherming noodzakelijk.

De ATPV geeft de maximale thermische energie in cal/cmweer tot waar de kleding bescherming kan bieden in het voorkomen van tweedegraads verbrandingen bij de drager. Bij een onbeschermde huid is een waarde van slechts 1,2 cal/cmreeds voldoende om tweedegraads brandwonden te veroorzaken. Hoe hoger de ATPV-waarde des te hoger de bescherming. Inmiddels bieden we een pak dat tegen de helft van het oorspronkelijke gewicht een bescherming biedt van 47 cal/cm2.

Catalogus Vlamboogkleding

 

Internationale samenwerking en ontwikkeling met sterke partners
De speciale vlamboogkleding is in samenwerking met DuPont ®™ Genève ontwikkeld. Veel combinaties van materialen zijn getest op de ArcMan® in Genève en daarbij bleek de Nomex® kwaliteit bij uitstek geschikt te zijn. Licht van gewicht, sterk door gebruik van Kevlar®, anti-statisch en brandwerend.

Vanuit onze kennis en expertise op het gebied van brandweerkleding is het pak gemodelleerd. Hierbij zijn ook extra verstelmogelijkheden aangebracht zodat (wij of) de gebruiker de kleding altijd passend kan maken.

Vlamboogbestendige kleding van PWG Veiligheidskleding

  • vlamboogjack
  • vlamboogbroek
  • vlamboogkap
  • vlambooghandschoenen

Beschermende schoenen
PWG Veiligheidskleding biedt binnen haar assortiment veiligheidsschoenen van Steitzs Secura; schoenen die voldoen aan de normen en eisen die gelden voor onze vlamboogkleding.

Wilt u meer weten over onze vlamboogkleding? Bel of mail PWG

Catalogus Vlamboogkleding