Wat ‘Fairtrade’ voor ons én voor u doet

Als meest bekende en vertrouwde ethische keurmerk wereldwijd biedt Fairtrade sociale- en economische verbeteringen voor boeren in ontwikkelingslanden. Stichting Max Havelaar, de organisatie achter het keurmerk, werkt samen met het bedrijfsleven om een groei te realiseren in het aanbod en de verkoop van Fairtrade producten. Fairtrade biedt bedrijven een positiever merkimago, onderscheidend vermogen en een grotere consumentenloyaliteit. Dit kan leiden tot een hogere omzet. Op dit moment heeft Stichting Max Havelaar in Nederland met 140 commerciële organisaties een samenwerking. Op deze pagina vindt u een aantal succesvolle business cases van onze partners.

Het positieve Fairtrade-imago gaat over van fabrikant op klant
PWG wil graag haar bijdrage leveren aan MVO en is blij met het positieve effect dat het verwerken van Max Havelaar / Fairtrade en Biokatoen op haar bedrijfsimago heeft. Tegelijk draagt u als afnemer van onze werk- en veiligheidskleding bij aan MVO en zal het positieve effect dat wij ervaren ook op uw organisatie afstralen.

Max Havelaar 
Het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade concentreert zich op arme katoenboeren in ontwikkelingslanden die onze steun hard nodig hebben. Koop producten die gemaakt zijn van Max Havelaar Fairtrade gecertificeerd katoen en je weet zeker dat de katoen is ingekocht volgens eerlijke handelsvoorwaarden bij kleine boeren in ontwikkelingslanden. Een eerlijke prijs stelt hen in staat de toekomst in eigen hand te nemen. Een eerlijke prijs creëert ruimte om zelf aan de slag te gaan met milieuverbeteringen en sociale vooruitgang. Het onafhankelijke Max Havelaar / Fairtrade keurmerk garandeert u dat de katoen in dit product gecertificeerd is volgens de internationale Fairtrade handelsvoorwaarden.

Door het kopen van dit product, gemaakt met Fairtrade gecertificeerde katoen, draagt u bij aan betere leef- en werkomstandigheden van katoenboeren in ontwikkelingslanden en ondersteunt u bescherming van het milieu.

Kijk op www.maxhavelaar.nl voor meer informatie.

Fair Trade FLO-ID: 22657